Sildebensbordet – den ultimative luksus

02 marts 2021 Camilla Skøtt

Der er ingen tvivl om, at sildebensbordet har vundet indpas i de mange skandinaviske hjem rundt i landet. Det er ikke uden grund – det er nemlig både elegant og luksuriøst.

At det populære sildebensbord har fået så stor kærlighed fra alle sider skyldes flere forskellige ting. Først og fremmest er det helt utrolig smukt med sildebensmønsteret, men derudover er det også en unik blanding af elegance og håndværk i kombination med noget lettere råt.

Og så er der den helt store fordel, at du – hvad enten du laver bordet selv eller køber det hos en møbelsnedker – kan tilpasse det til din egen stil. Om det er til spisestuen, køkkenalrummet eller stuen er underordnet; du kan vælge farve og materiale, som det passer dig.

Lyst eller mørkt eg

Vil du have et sildebensbord, hvor kvaliteten ikke lader noget tilbage, skal du vælge egetræ. Her er der flere forskellige muligheder for overfladebehandling, men grundlæggende kan de inddeles i to, der giver dig enten et lyst eller et mørkt bord.

Det lyse egetræ er til dig, der har indrettet dig lyst og minimalistisk med lyse træsorte, jordfarvede tekstiler og florlette gardiner i vinduerne. Det mørke egetræ passer godt til dig, der ikke er bange for at mikse stål og træ, og som gerne vil skabe en varm stemning i hjemmet.

Går du med den mørke variant, kan du overveje, om understellet skal være mere råt. Det kan de mørke nuancer nemlig sagtens bære, og på den måde får du lidt af det bedste fra begge verdener. 

Uanset hvad – vi anbefaler ikke, at du køber et meget dyrt sildebensbord på nettet uden at have set det i virkeligheden først. Find derfor en møbelsnedker med et showroom, så du kan mærke træet, indsnuse duften og få den fulde oplevelse af det møbel, du skal til at investere i.

Flere Nyheder

20 juli 2021

Pulverlakering