Hvad betyder en hundekurv?

11 december 2020 Pia Nielsen

En hundekurv betyder alt for din hund! Det er ikke bare stedet, hvor den kan sove om natten, eller når du er på arbejde, den er meget mere end det. En hundeseng er stedet, hvor din hund finder ro, føler ejerskab og tryghed – om dagen såvel som om natten. Vælg en hundeseng, der matcher din hunds personlighed.

Den åbne hundekurv

Ofte har hundeejere flere hundekurve eller steder, hvor hunden har en plads. Det kan være et tæppe i hjørnet af sofaen, en dørmåtte eller en bestemt lænestol. Fælles for alle er, at det er stedet, hvor din hund naturligt navigerer hen til, så snart I opholder jer i rummet.

Den åbne model inden for hundesenge har den fordel, at den aktive hund hurtigt kan komme til og fra sin hundekurv. Har du en ‘varm’ hund, det vil sige én, der hurtigt sveder og ofte foretrækker kolde steder, er en åben hundeseng også ofte det bedste valg.

Hvad med en lukket model?

En hundekurv, der er lukket – det vil sige med et lille overdække – foretrækkes ofte af lidt mindre og kuldeskære hunde. De små ‘huler’ til katte kan være gode valg til den lille hund, der foretrækker at gemme sig helt væk under middagsluren.

Er det primært i de kolde måneder, at din hund foretrækker de lukkede modeller, kan du vælge en hundekurv med aftagelig top eller ganske enkelt en model med høje kanter, hvor du kan lægge et tæppe over som tag.

Husk alderen!

Alderen på hunden kan være afgørende for, hvilken hundekurv der er den optimale. Ældre hunde har som regel brug for blødere modeller og er med aldren blevet roligere – derfor kan en aktiv hund, der som hvalp og ung foretrak de åbne modeller sagtens blive glad for en lukket hundekurv på sine ældre dage. Prøv evt. med ekstra tæpper over og under hunden, inden du investerer i en ekstra blød eller lukket hundekurv.

Flere Nyheder

20 juli 2021

Pulverlakering