Få hjælp til anlæggelse af din have af en anlægsgartner

31 oktober 2020 Lotte Hindsberg

Hvis du står med en have, hvor der ikke har været have før – det kan f.eks. være, at du har købt et nybyggeri og der endnu ikke er anlagt en have – eller du bare har fået lyst til at få lavet om i din have og få nye bede – f.eks. kunne det være bede, som var omkranset af sten – så kan du med fordel kontakte en anlægsgartner.

En anlægsgartner kombinere det mere hårde brolæggerfag med gartnerens. Det er en 4 årig uddannelse, selvom det ikke er et fag titel der er beskyttet. 

Råd og vejledning

Hvis du har valgt at få hjælp af en anlægsgartner til at hjælpe dig med din have kan du samtidig med fordel få råd og vejledning til hvilke beplantning du kan plante set i forhold til jordbund, sol og skygge. Det er vigtigt at have i mente at en anlægsgartner ikke har samme store viden som en uddannet gartner, men at det er en kombinationsuddannelse.

Han har en stor viden når det kommer til anlæggelse af bede, stier, terrasse og andre hyggeområder du kan få anlagt i din have, så du ikke ender med en traditionel have med et par bede og så en firkantet område med græs.

Bede der er anlagt med fliser eller sten har den ekstra fordel, at det kan være svært for græsset at trænge ind i bedet. Det kan spare dig for mange timers lugning af græs, som har det med at komme ind i bede, hvor det ikke har noget at gøre.

De fleste haveejere har sikkert også oplevet at de har plantet nogle planter og buske som efterfølgende er døde eller set ud som 2 halvdøde kviste. Det kan skyldes den forkerte jord eller forkert lys. Hvilke planter der passer til din jord, kan du få råd og vejledning til at vælge.

Flere Nyheder

20 juli 2021

Pulverlakering